ТВ ИЗЯВИ

За „Гласът на България” от Гласът на България

Телевизионното музикално реалити предаване „Гласът на България” стартира на 18 юли 2011 година и изненада всички почитатели на Ивана с нейната главна роля в него. Тя бе един от четиримата треньори, които в продължение на три месеца обучаваха млади кандидати за място на музикалната сцена, сфрмирани в отбори.

„За мен „Гласът на България“ беше възможност, предизвикателство, дисциплина, УЧИЛИЩЕ. Ако днес шоуто започваше отначало, щях да съм щастлива, че ще мога да преживея всичко това отново - и с „шампанското” и със „сълзите”. Вярвам, че успях да дам на участниците от моя отбор приятелство, подкрепа, характер, увереност, самочувствие, блясък. Заразих ги с усещането, че в живота няма „Няма” и „Не може да стане”.

Шоубизнесът допуска над повърхността само тези, които освен глас и големи възможности, притежават и харизмата, с която да приковат вниманието на публиката, така че тя да забележи и оцени тези възможности. Публиката е жив организъм. Трябва да можеш да флиртуваш с нея, да я уважаваш, да й даваш от себе си. И когато я „застреляш” с глас и изпълнение, да те посочи и да каже:”Ето това е!” Сексапилът е важен, как да не е ? Но е най-добре той да е „подправката”, която ще ти придаде завършеност, а не причината, заради която ще те забележат. Ако нямаш характер, ако нямаш индивидуалност, оставаш човек, който пее страхотно, но само толкова. Съгласих се да бъда част от предаването „Гласът на България”, защото форматът беше много по-различен от останалите. Не бях типичното жури. Не казвах кой става и кой - не. Да си треньор означава да си част от целия процес. Има много адреналин, много неизвестни. Обичам предизвикателствата. Понеже всичко е за първи път, не е правено досега, караше и мен, и другите треньори да сме под едно приятно напрежение.”

Тръпката още ме държи. Преминахме всичко - смях, сълзи...смях през сълзи :) Всяка песен свършва, но това не е причина да не се наслаждаваме на музиката, нали?

Благодаря на моя отбор - Радина, Наргиз, Алекс, Невена, Гергана и Роксана - дадоха ми най-скъпото – вярата, че можем, че ще успеем, че ще „преобръщаме света”! Благодаря и на всички почитатели, които от „ден I” приеха като свое преживяване нашето - подкрепяха ни, поздравяваха ни и ни критикуваха, но винаги имаха мнение - това ги прави специални, а нас - истински!