TIMELINE

година 1999

 

Талантът ѝ е забелязан от управителя на музикалната компания "Пайнер" - инж. Митко Димитров и през 1999 година тя получава предложение да подпише договор с фирмата. Той става факт на 14 септември 1999 г. Първата ѝ записана песен е „Идол“.

година 2000

 

Втората записана песен е дует с Коста Марков — „Дърво без корен“. Третият ѝ запис е хитът „100 патрона“, както е наречен и дебютният ѝ албум. Той се появява в края на 2000 г., а от него, освен "100 патрона", се открояват още песните "Уморени и студени", "Вик", "Късно е" и "Мъж ли е". Певицата печели награда на Фестивала за авторска песен на фолклорна основа „Тракия фолк 2000“.

година 2001

 

В първата половина на годината се появяват песните "Жените знаят как", дуетът с Деси Слава — "Жадни за любов" и "Грешна нощ". През месец май е факт песента "Добра среща, приятели", отличаваща се със символично послание. В края на годината се появява втория албум на Ивана - "Ивана Лайв", от него до края на 2001 г. с клипове се завъртат песните "Последна вечер" и "Страх ме е".

година 2002

 

В началото на 2002 г., Ивана печели своята първа титла за "Певица на годината" - на церемонията по връчването на наградите на списание "Нов фолк". През лятото на тази година Ивана представя две нови, бързи песни - "Смукача" и "Палавник", а през есента се появяват видеоклипове на баладата "Скитам се" и народната "От извора".

година 2003

 

Първата песен, която певицата представя за годината, е "Мирише на любов", оказала се заглавна за третия албум. Той се появява през лятото на 2003 г., а с клипове се завъртат песните "К`ъв си ти бе" и баладата "Безумна цена", в края на лятото клип получава и гръцката балада "Нека пак да се излъжем". Ивана се включва във фестивала "Тракия фолк 2003", където печели награди за Артистична реакция в извънредна ситуация, Втора награда на журито за песента "Безумна цена" и Награда за песен. До края на 2003 г. излизат видеоклипове върху парчетата "Шампанско и сълзи", обявена в последствие за Златен хит на десетилетието, и "Стара история". Макар и без видеоклипове, се открояват още песните "Убиец на любов" и "В ръцете ти". През есента на тази година Ивана издава още един албум - този път фолклорен, който носи заглавието "Без граници". Той съдържа 11 песни, претворени по различен начин от певицата.

година 2004

 

В началото на 2004 г. на наградите на ТВ Планета изпълнителката печели титлата "Певица на годината", като в следващите три години тя затвърждава победата си. Малко по-късно се появява и последният видеоклип към песен от албума "Мирише на любов", а той е към песента "Ти и той". През същата година Ивана издава петия си самостоятелен албум, озаглавен "Няма спиране". Впоследствие той е обявен за Албум на десетилетието, а от него се открояват песните "Нещо неТипично", "Като на 17", "Освободете дансинга" и "Стриптийз", върху всички тях са заснети видеоклипове в рамките на календарната годината.

година 2005

 

През пролетта на 2005 г. се появяват видеоклипове върху още две песни от албума "Няма спиране" - "Не е ваша работа" и "Ах, тези пари". През лятото на 2005 г. Ивана за първи път се включва в Турнето на фирма "Пайнер" като закрива концертите. През месеците юли и август, в рамките на няколко седмици, се появяват песните "Доза любов", "Ние сме номер 1" и "Време за мъже" - и трите претворени и като клипове. През пролеттта на 2005 г. Ивана прави турне в 5 български града, заедно със сръбската певица Индира Радич. През месец декември същата година Ивана издава шестия си албум "Доза любов" - по името на една от песните в него. До края на годината излиза видео на пилотното парче - "Парфюм".

година 2006

 

В първите месеци на 2006 г. Ивана снима още два клипа на песни от последния си албум "Доза любов" - те са на песните "Полужива", чийто клип се появява в два варианта, и "Животът продължава". През лятото за пореден път певицата се включва в лятното турне на "Пайнер" и отново закрива концертите. За летния сезон Ивана представя още 4 нови видеоклипа - на песните "Седем дни", част от албума "Доза любов" и на 3 нови песни - "Това е парчето", "Дъжд от рози" и "Празник всеки ден". През декември с.г. на пазар е седмият самостоятелен албум на звездата - "Празник всеки ден".

година 2007

 

В първите дни на 2007 г. се появява видеоклип върху песента "Най-добрата", част от албума "Празник всеки ден". На наградите на Планета ТВ на 22 февруари 2007 г. Ивана печели и най-високия приз — "Мегазвезда на Планета ТВ". През пролетта се появяват клипове върху песните "Резерве" и "100 живота", както и втора видеоверсия на песента "Добра среща, приятели". През лятото на тази година за трети път Ивана се включва в турнето на фирма "Пайнер", като за трети път на нея се пада честта да закрива. Летните сингли, на които тя залага са "Адрес Любов" и "Дерби". През ноември на пазара се появява компилацията Hit Collection — mp3, събрала 50 от най-големите хитове на певицата до момента. До края на 2007 г., Ивана представя видеоклипове върху песните "Парти микс 2" и "Вържи очите ми".

година 2008

 

През месец февруари е факт осмият албум на Ивана - "Блясък в очите" - от него се открояват динамичното парче "Ти си най-най" и баладите "Аз съм с теб", "Не ме боли" и "Не искам да знаеш", както и заглавната песен "Блясък в очите", като през пролетта се появяват видеоклипове върху първите две песни. Едновременно с промотирането на албума, Ивана представя и музикален любовен филм "Всичко е любов", чиято премиера е на 14 февруари. На 30 април 2008 г. Ивана реализира самостоятелен концерт в Панаирна палата №6 - гр. Пловдив - „Ивана лайв парти“, а през есента тя заминава за САЩ, където организира „Ivana LIVE TOUR USA 2008“ — американско задгранично турне. В началото на есента излиза клип на песента "Пий едно".

година 2009

 

През месец януари 2009 г. Ивана представя нова балада и клип към нея - "Кръв ми капе от сърцето", през пролетта с видео излиза и динамичното парче "The Man", а през лятото новите музикални предложения на певицата са песните "Тръгвам с тебе" и "Недей", като и върху двете песни има видеоклипове, върху "Недей" има и ремикс, също с видео. През есента Ивана прави римейк на стара, естрадна песен - "Миг като вечност". В клипа към песента участие вземат известните лица от екрана Димитър Рачков и Мария Игнатова. В последните дни на годината с ТВ версия се завърта песента "Има ли нещо ново".

година 2010

 

На Ивановден - 7 януари 2010 г., излиза двойна юбилейна компилация - "10 години любов ... и пак любов", събрала 32 от песните-емблеми на Ивана. Седмици по-късно стартира едноименното клубно турне на изпълнителката, чрез което своеобразно отбелязва творческия си юбилей. На 23 февруари на пищното събитие по повод Осмите годишни музикални награди на "Планета" ТВ, Ивана печели най-високото си отличие до момента — Певица на десетилетието (2000-2009). През пролетта Ивана представя нова балада - "Падни на колене", а за лятото промотира още две нови песни - "Уличник" - в умерено темпо и "Душ или направо", а през есента "Уникална" - в бърз ритъм.

година 2011

 

На 27 януари 2011 г. по "Планета" ТВ се завърта видеоклипа на песента "По дяволите Рая". На 3 април излиза видеоклипа към песента "Ало, девойките". През лятото на 2011 г. Ивана става ментор в реалити шоуто за нови таланти - "Гласът на България", което стартира от 18 юли по bTV. Участието на певицата там носи и сближаване с музиканта Георги Милчев - Годжи, с когото скоро след това се стига до обща песен, озаглавена "Точка 18". Това е едва третият дует в 12-годишната кариера на певицата до този момент. На 25 август в ефир излиза лятното предложение на звездата и видеото към песента - "Златен". На 12 септември са промотирани песента и клипа по дуета с Годжи.

година 2012

 

На 11 март 2012 г. в ефир се завърта видеоклипа към песента "Остави ме". На 11 юни 2012 г. се появява видеоклипът на "Второто хубаво" - пилотното парче от новия, девети самостоятелен албум на Ивана - "Обяснения не давам". Tой се появява на 29 юни, след като в продължение на 4 години певицата не издава албум. На 27 август е факт видеото към една от новите песни в албума - "Надуйте музиката". В началото на есента Ивана реализира самостоятелно национално турне озаглавено "Надуйте музиката", което започва от 15 септември и цели да обиколи възможно най-много български градове. В края на есента - на 28 ноември, с видеоклип се завърта друга от новите песни в албума - баладата "Цял живот". На 14 декември 2012 г. музикална компания "Пайнер" представя най-новата си компилация "Златните хитове на Пайнер", в която издават по един музикален диск (албум) на даден изпълнител под свой специален номер. Ивана излиза под номер 2 с 10 от най-хитовите си песни през 13-те години на кариера до сега.