Новини

Назад към новините

Ивана в “Автограф”: "Хората около нас осмислят живота ни"

В новия брой на “Автограф” гостува Ивана. Неотдавна, след трагедията, която сполетя Североизточна България, певицата предприе благотворителна инициатива спрямо бедстващите и за много кратко време събра парични помощи, които дари на пострадалите. Тя казва, че не усеща постъпката си, като героизъм или нещо изключително.

“Искаше ми се този път да застана с лицето и с името си, защото, ако мога да заразя още пет човека да направят същото нещо, това за мен е достатъчно. Защото никой не знае какво го чака и какво може да му се случи в даден момент”, казва Ивана.

Тя е впечатлена от силата и здравия български дух, които е видяла в лицето на пострадалите.

“Такъв дух не съм виждала от много дълго време. Хората, с които се срещнах във Варна, в Килифарево и в Добрич бяха усмихнати, щастливи и с чувство за хумор. Те ме срещаха и ми казваха: “Нищо не ми трябва, моето момиче. Само да виждам слънчевия лъч. Аз съм жив, това е най-важното. Тези хора имаха дух”, споделя певицата. “Имаха сили дори да се шегуват и ми казваха: “Това, че ти дойде до тук и аз те видях на живо... Е, то това голяма работа, да ти дойдат на крака”, припомня си с усмивка изпълнителката.

Ивана си дава сметка, че може би в първия момент след паниката, когато хората са били притеснени и изплашени, са били други вълненията и емоциите им, но една седмица след това тя вижда, че те приемат бедствието като един вид урок и като нещо, което е трябвало да се случи, за да осъзнаят и оценят какво е това да си останал жив. Освен удовлетворението, което е изпитала от милия жест спрямо бедстващите, Ивана споделя, че се чувства удовлетворена и от сценичните си изяви. И тъй като наближава турнето на телевизия “Планета”, певицата няма как да не се върне години назад и да си припомни онези незабравими мигове, които е имала на сцената на музикалното торнадо.

“Такива спомени, такива хубави емоции, всичко ми изниква в съзнанието като някакъв филм, само дето не мога да се сетя кое от коя година е. Това не може да се опише с думи. Всичко беше много ново и за нас, защото за първи път се организираше такова събитие. Всъщност, ние колегите там станахме приятели по между си”, разказва Ивана.

В личен план певицата казва, че семейството, работата и приятелите са водещи в нейния живот, защото това е истинското.

“Да са живи и здрави хората, които са около теб и които осмислят живота ти, защото няма как и ти да си добре, ако те не са добре - да правиш това, което искаш, а не това, което трябва - това искам аз за себе си”.

инфо: planeta.tv

-> снимки от гостуването можете да разгледате ТУК

Участия